Mă numesc Florin B. și spre dezamăgirea unora (poate) nu am fost și nici nu sunt cameraman pe la nicio televiziune, fie ea de stat sau particulară. Cu toate acestea am învățat singur, citind și exersând, să filmez apoi să montez ceea ce este pe casetă. Și unii zic că îmi iese bine treaba asta. Alții doar sunt invidioși...De mic copil am fost atras de lucrurile practice, am început cu ce era accesibil la vremea aceea: electronica. Aparate de radio fără alimentare cu energie, sirene și alte bâzâitori ... nu aveau taine pentru mine. Nu mă lăsam până nu le dădeam de cap. Mai aruncam uneori un ochi în "ograda" aeromodelis-mului dar aici era mai costisitor, trebuiau materiale speciale pe care, copil fiind, nu aveam cum să mi le procur. Pe când cu electronica ... slavă Domnului se găseau tot timpul aparate electronice dezafectate din care să mai scot niște tranzistori. După ce am trecut prin faza fotografiatului (cu un SMENA rusesc) care nu m-a ținut foarte mult, mi-a intrat pe mână un calculator HC-90. I-am aflat tainele destul de repede și ăstuia și l-am cam dat deoparte. Am descoperit apoi o orgă la un văr și am început să cânt la ea. Mai în glumă, mai în serios, pe la sfârșitul liceului prestam, "live", la nunți, împreună cu alți membri ai "band"-lui. Și era frumos. Ne făcusem scule de amplificare și o mai dădeam și în câte o discotecă câmpenească de sărea praful de pe boxe. Ce vremuri fără griji!....Apoi, pe timpul facultății, am redescoperit calculatorul. De fapt am realizat nivelul la care se ajunsese: PC-ul. Isteț din fire :-), mi-am dat seama imediat că acesta era soluția frământărilor mele artistice și că el putea să înlocuiască orga pe care nu o avusesem niciodată. Așa că, în 2001, eram fericitul posesor al unui PII second-hand care imediat s-a transformat într-un loc de studiu: ce face aia, ce face aialaltă, dar daca apăs pe asta se strică? ...Din curiozitate, în timp, am învățat diverse programe - Adobe Photoshop, Corel, o gramadă de programe din domeniul creației de muzică, până când, într-o zi, am instalat din greșeală un soft de editare video. Nu aveam habar de posibilitățile calculatorului în domeniul video dar am zis să încerc și eu să văd ce face. După vreo câteva ore am reușit să lipesc două clipuri video printr-o tranziție. Iarăși, mânat de istețime :-), mi-am dat seama că programul respectiv poate și mai mult. Am uitat să precizez: softul era programul de care nu m-am mai despărțit până în prezent - Vegas Video. Încet, încet, am început să deprind lucrul cu fișierele video iar primele solicitări în care mi-am valorificat cunoștințele au fost la locul de muncă unde mai veneau amici să le transfer casete video pe CD. Apoi, tot la serviciu, mi-a picat în mână o cameră video. Inevitabilul se produsese, puteam să editez propriile imagini, filmate de mine. Era o mare realizare.
- Într-o bună zi, un coleg de serviciu a venit cu rugămintea să-i filmez și lui la nuntă că el are "un văr da' îi mai tremură mâna, nu se prea pricepe..." și că poate îl ajut eu. A fost prima nuntă filmată și vă zic că am avut emoții cumplite: era nunta omului și el își încredințase amintirile în mâinile mele de neinițiat în ale nunților. Mai filmasem diverse întruniri, în general chestii destul de statice și de minore ca întindere dar nu nunți. Până la urmă totul a fost bine, am realizat primul meu videoclip de nuntă și, contrar așteptărilor mirilor, nu folosisem Clayderman și nici mai știu eu ce steluțe colorate și tranziții care luau ochii. Pe atunci, în 2004, când piața de profil era saturată de vrăjeli de la Pinnacle Studio (softul nu era de vină săracu' ci ăia de se foloseau de el), în speță tot felul de tranziții care se tot repetau identic de la o nuntă la alta, am realizat că prin prima mea "realizare" ieșisem din tipare. Eram un pic debusolat, nu știam dacă trebuie să continui sau să adopt "rețeta clasică". Și am rămas așa până în anul următor când mi-am tras Internet acasă și am avut timp să caut răspunsuri. Și am găsit: forumul "video" de pe Softpedia. Era un tip care avea o întreagă colecție de clipuri de la nunți, realizate de el de-a lungul timpului. Am constat că ceea ce făcusem eu în anul anterior era, în linii mari, conform trendului promovat de el. Adică montaj curat, fără "floricele" inutile, făcut să meargă la suflet. Meritul său (Radu R.) este că simpla lui prezență acolo, pe net, m-a făcut să realizez că sunt pe drumul cel bun.
despre home-video

video filmare nunti

 


Această "cărticică" conține o parte din viața mea. Răsfoiți-o dacă aveți un moment de răgaz. Nu este foarte mult.
Trebuie doar să țineți mouse-ul deasupra colțurilor de jos ale cărții și o să vă dați seama ce trebuie să faceți.

| Home | Despre mine | Portofoliu | Contact | Blog |

 
Filmare digitala nunti in Bucuresti, botezuri, evenimente, serbari copii la gradinita, scoala. Execut editare video a diverselor materiale filmate. Fac trasfer al casetelor video pe suport CD/DVD si la cere si montajul acestora. Realizarea DVD Authoring pentru orice DVD. cameraman bucuresti filmari nunti bucuresti dvd cu videoclip filmare digitala nunta camera digitala captura video transfer casete video pe CD/DVD filmari serbari copii scoala gradinita evenimente